Når du griller, krydre kjøttet godt før du legger det på røyken eller grillen. Bruk bbq-sausen til å glasere kjøttet de siste minuttene av steketiden - og til servering.
| 1 LITEN FLASKE | 
| 1 fedd hvitløk | 
| 2 ss finhakket løk | 
| Litt druekjerneolje | 
| 2 dl ketchup, f.eks. Heinz | 
| ½ dl brunt sukker | 
| 3 ss. SYRUP - LIQUID LIQUORICE | 
| ½ dl eddik, f.eks. eplecidereddik | 
| 1-2 ss chipotle i adobo | 
| 1 ss. Worcestershiresaus | 
Instruksjoner
Skrell og finhakk løk og hvitløk. Sautér begge deler i litt olje i en kjele. De skal ikke få farge, men kan gjerne varmes i 4-5 minutter. Tilsett ketchup, brunt sukker, lakrissirup, eddik, chipotle og worcestershiresaus. La barbecuesausen småkoke i 5-8 minutter. Smak til og oppbevar i kjøleskapet i opptil en uke i et tett lukket glass, eller bruk umiddelbart.
TIPS: Sausen kan justeres i styrke - bruk mindre chipotle hvis du ikke vil ha den for sterk. Chipotle bidrar også med en fin røyksmak. Hvis du bruker en annen chili, kan du tilsette litt røkt paprika i sausen.
Chipotle i adobo er røkt, rød jalapeño i en krydret tomatlage. De fås på boks i spesialbutikker og hos enkelte grønnsaksforhandlere. Du kan erstatte chipotle med for eksempel Tabasco, som ikke har røyksmak.