Når du griller, krydre kjøttet godt før du legger det på røyken eller grillen. Bruk bbq-sausen til å glasere kjøttet de siste minuttene av steketiden - og til servering.
1 LITEN FLASKE |
1 fedd hvitløk |
2 ss finhakket løk |
Litt druekjerneolje |
2 dl ketchup, f.eks. Heinz
|
½ dl brunt sukker |
3 ss. SYRUP - LIQUID LIQUORICE |
½ dl eddik, f.eks. eplecidereddik |
1-2 ss chipotle i adobo |
1 ss. Worcestershiresaus |
Instruksjoner
Skrell og finhakk løk og hvitløk. Sautér begge deler i litt olje i en kjele. De skal ikke få farge, men kan gjerne varmes i 4-5 minutter. Tilsett ketchup, brunt sukker, lakrissirup, eddik, chipotle og worcestershiresaus. La barbecuesausen småkoke i 5-8 minutter. Smak til og oppbevar i kjøleskapet i opptil en uke i et tett lukket glass, eller bruk umiddelbart.
TIPS: Sausen kan justeres i styrke - bruk mindre chipotle hvis du ikke vil ha den for sterk. Chipotle bidrar også med en fin røyksmak. Hvis du bruker en annen chili, kan du tilsette litt røkt paprika i sausen.
Chipotle i adobo er røkt, rød jalapeño i en krydret tomatlage. De fås på boks i spesialbutikker og hos enkelte grønnsaksforhandlere. Du kan erstatte chipotle med for eksempel Tabasco, som ikke har røyksmak.