Fri frakt i Norge og EU på bestillinger over 450 kr.
Velkommen Du har blitt logget inn.
opskrift

BAKTE FIKENER MED TALLEGIO OG LAKRISGLAZE

LAKRIDS BY BÜLOW, 19.09.2025
BAKTE FIKENER MED TALLEGIO OG LAKRISGLAZE
4 PERSONER
Ingredienser

LAKRISGLAZE

50 g flytende honning
1 dl balsamicoeddik
1 ss. SYRUP - LIQUID LIQUORICE
1 ss finhakket sjalottløk
FIKENER
12 ferske fikener
200 g Tallegio
Instruksjoner 
LAKRISGLACE
Ha honning, balsamicoeddik og lakrissirup i en kjele, og la det småkoke i 10-15 minutter, eller til glazen har redusert til omtrent halvparten. La glazen avkjøles helt.
FIKENER
Skjær et lite kryss i toppen av fikenene. Legg dem på bakepapir i en ildfast form og stek dem i en ovn på 200 grader i 8-10 minutter. La dem avkjøles litt.
■ Skjær osten i 12 biter. Press osten inn i de lune fikenene, legg dem på et fat eller en tallerken og drypp over lakrisglaze. Server umiddelbart.