Ingredienser
600 g. mørk melkesjokolade |
75 ml. helmelk |
250 ml. kremfløte |
30 g. salt lakrissirup fra Lakrids By Johan Bülow |
25 g. finhakkete hasselnøtter |
Mørke sjokoladeperler |
Dark & Sea Salt lakriskuler fra Lakrids By Johan Bülow |
Rød gjøkesyre |
Instruksjoner
Inspirert av Dark & Sea Salt
Antall: 8 personer
Mørk melkesjokolademousse:
• 200 g. mørk melkesjokolade • 75 ml. helmelk • 150 ml. kremfløte
Smelt sjokoladen i en skål over vannbad. Varm melken opp til kokepunktet og hell den over sjokoladen. Rør sakte rundt i skålen til massen samler seg. Pisk fløten lett og blant sjokoladen sakte sammen med fløten. Hell moussen i en avlang silikonform og legg på frys i min. 3 timer.
Saltet lakrisganasj med mørk melkesjokolade:
• 150 g. mørk melkesjokolade • 100 ml. kremfløte • 30 g. salt lakrissirup fra Lakrids By Johan Bülow
Smelt sjokoladen i en skål over vannbad. Varm fløte og sirup opp til kokepunktet i en gryte og hell den over sjokoladen. Rør rundt i skålen til ganasjen samler seg og blir blank. Fyll ganasjen på den frosne moussen og legg den tilbake på frys i min. 2 timer.
Sjokoladetrekk:
• 250 g. mørk melkesjokolade • 25 g. finhakkete hasselnøtter
Smelt sjokoladen i en skål over vannbad. Tilsett de fint hakkede hasselnøttene og hell sjokoladen ned i en avlang skål/beholder. Gi de frosne sjokolademoussekaker et raskt dypp og legg på kjøl til moussen har tint.
Pynt:
• Mørke sjokoladeperler • Dark & Sea Salt lakriskuler fra Lakrids By Johan Bülow • Rød gjøkesyre
Pynt med sjokoladeperler, lakriskuler og rød gjøkesyre.