Fri frakt i Norge og EU på bestillinger over 600 kr.
Oppskrifter

Kirsebærkaker med karamell og lakris

Karoline Nedahl, 10.04.2024
Kirsebærkaker med karamell og lakris
Ingredienser 
2 blader husblas
150 g. kirsebærsirup
125 g. sukker
50 ml. sitronsaft
250 ml. kremfløte
150 g. skyr
150 g. dulcesjokolade
1 klype salt
100 g. hvetemel
75 g. smør
1 tsk. rå lakrispulver fra Lakrids By Johan Bülow
1 egg
Lilla basilikum
Lakrispulver fra Lakrids By Johan Bülow
Instruksjoner 

 Antall: 8 personer

Kirsebærmousse:

• 2 blader husblas • 150 g. kirsebærsirup • 50 g. sukker • 50 ml. sitronsaft • 150 ml. kremfløte • 150 g. skyr 

Legg husblas på bløt i kaldt vand. Varm sirup, sukker og sitronsaft opp til kokepunktet i en gryte. Ta gryten av varmen og rør husblassen ut i den varme siruppen og sikt deretter siruppen. Pisk fløten til lett skum og rør skyren ut i fløten. Tilsett siruppen langsomt under omrøring. Hell moussen i små silikonformer og legg på kjøl i min. 3 timer. 

Karamelganasj:

• 150 g. dulcesjokolade • 100 ml. kremfløte • 1 klype salt 

Smelt sjokoladen i en skål over vannbad. Varm fløten opp til kokepunktet og hell den over sjokoladen. Rør med en deigskraper til massen samler seg. Tilsett salt og fyll ganasjen ned i silikonformen på moussen. 

Lakriskjeks: 

• 100 g. hvetemel • 75 g. sukker • 75 g. smør • 1 tsk. rå lakrispulver fra Lakrids By Johan Bülow • 1 egg 

Kom alle ingredienserne i en blender. Bland massen godt sammen og rull ut på et stykke bakepapir. Legg på kjøl i 1 time. Stikk ut små sirkler (4-5 cm. I dia.) bak i ovnen på 175 grader i cirka 10 min. Legg moussekakene på lakriskjeksen og legg på kjøl i min. 2 timer til moussen har tint. Pynt med lilla basilikum og rå lakrispulver.