Fri frakt i Norge og EU på bestillinger over 600 kr.
Artikel intervju

Fra lakrisrot til rålakrispulver

LAKRIDS BY BÜLOW, 10.04.2024
Fra lakrisrot til rålakrispulver

Den viktigste ingrediensen vi bruker til å lage vår danske gourmetlakris er rålakrispulver, enten det er til tilberedning av den rene lakrisen eller som prikken over i-en til overtrekket på sjokoladelakrisen. 

Mens du kanskje kjenner smaken av rålakrispulver, er smaken av selve lakrisroten, som rålakrisen utvinnes fra, noe helt annet. 

Hvis du noen gang har kjøpt en lakrisrot på apoteket, har du sannsynligvis blitt overrasket. Kanskje til og med skuffet. For den vanligvis fyldige og sterke smaken av lakris er bare så vidt merkbar i den rå lakrisroten. 

Lakrisrot er en gulaktig rot med omtrent samme konsistens som ingefær. Hvis du plukker den rett fra bakken, skyller den og biter i den, er den veldig saftig. Her har den en smak som minner om friske hageerter. Lakrissmaken i seg selv er bare en antydning. 

Prosessen med å fremstille rålakrispulver omfatter flere trinn for å forvandle lakrisroten til det ferdige produktet vi kjenner og elsker. Lakrissmaken kommer først til sin rett når lakrisroten kuttes i små biter og kokes til et ekstrakt. Rotbitene filtreres deretter ut, og ekstraktet inndampes for å fjerne vannet. Tilbake blir en hard klump rålakris. Lakrisroten kan enten selges som hel eller granuleres til et grovt eller fint pulver. 

Hvis du har lyst til å prøve vår egenproduserte lakris, finner du den her! Vi har også flere lakris med sjokoladeovertrekk her, hvis det er mer i din smak!