8 personer
Lakriskjeksbunn:
- 200 g havrekjeks
- 1 ts rålakrispulver fra LAKRIDS BY BÜLOW
- 1 klype salt
- 100 g smør
Ha kjeksene i en frysepose, og knus dem til smuler med et kjevle. Ha kjekssmuler, rålakrispulver og salt i en skål.
Smelt smøret i en liten gryte, og rør det i kjekssmulene. Fordel massen i en kakering/springform (16 cm i diameter) med bakepapir i bunnen, og trykk den godt sammen med fingrene. Ha kjeksbunnen i fryseren mens du lager fyllet.
Tindvedfyll:
- 4 1/2 blader husblas
- 120 ml tindvedsaft (100 %)
- 300 g fløteost naturell
- 120 g melis
- 300 ml kremfløte
Bløt husblasen i kaldt vann. Bring tindvedsaften til kokepunktet i en liten gryte, og ta gryten av varmen. Vri husblasen fri for vann, og rør den ut i tindvedsaften. La saften kjøle seg ned til den er håndvarm.
Pisk kremost og melis lett og luftig i en skål, og vend i den håndvarme tindvedsaften. Pisk fløten til lett skum i en annen skål, og vend den forsiktig i. Fordel ostefyllet i kjeksbunnen (etterlat knapt 1/2 cm til gelé), og still kaken i fryseren i ca. 2 timer.
Tindvedgelé:
- 1 blad husblas
- 40 ml tindvedsaft (100 %)
- 40 g sukker
Bløt husblasen i kaldt vann. Bring tindvedsaften og sukkeret til kokepunktet i en liten gryte, og ta gryten av varmen. Vri husblasen fri for vann, og rør den ut i tindvedsaften. La saften kjøle seg ned til den er håndvarm.
Skyv kaken forsiktig ut av kakeringen, og hell et tynt lag tindvedgelé ut på den. Sett kaken i kjøleskapet til geleen har satt seg og kaken er helt tint.
Pynt:
- LAKRIDS BY BÜLOW BÆRRIES SEA BUCKTHORN
- hvitt sjokoladestrå
- rålakrispulver
- stemorsblomster
Pynt kaken med LAKRIDS BY BÜLOW BÆRRIES (SEA BUCKTHORN), sjokoladestrå, stemorsblomster og rålakrispulver like før servering.
TIPS: Jeg bruker økologisk tindvedsaft fra Høstet, Bornholm.