Ingredienser
200 g havrekjeks |
1 ts rålakrispulver fra LAKRIDS BY BÜLOW |
1 klype salt |
100 g smør |
4 1/2 blader husblas |
120 ml tindvedsaft (100 %) |
300 g fløteost naturell |
120 g melis |
300 ml kremfløte |
1 blad husblas |
40 ml tindvedsaft (100 %) |
40 g sukker |
Instruksjoner
Knasende, lakriskrydret kjeksbunn, vidunderlig kremet tindvedfyll og den flotteste, speilblanke og herlig sure tindvedgeleen på toppen.
Antall: 8 personer
Lakriskjeksbunn:
• 200 g havrekjeks • 1 ts rålakrispulver fra LAKRIDS BY BÜLOW • 1 klype salt • 100 g smør
Ha kjeksene i en frysepose, og knus dem til smuler med et kjevle. Ha kjekssmuler, rålakrispulver og salt i en skål. Smelt smøret i en liten gryte, og rør det i kjekssmulene. Fordel massen i en kakering/springform (16 cm i diameter) med bakepapir i bunnen, og trykk den godt sammen med fingrene. Ha kjeksbunnen i fryseren mens du lager fyllet.
Tindvedfyll:
• 4 1/2 blader husblas • 120 ml tindvedsaft (100 %) • 300 g fløteost naturell • 120 g melis • 300 ml kremfløte
Bløt husblasen i kaldt vann. Bring tindvedsaften til kokepunktet i en liten gryte, og ta gryten av varmen. Vri husblasen fri for vann, og rør den ut i tindvedsaften. La saften kjøle seg ned til den er håndvarm.Pisk kremost og melis lett og luftig i en skål, og vend i den håndvarme tindvedsaften. Pisk fløten til lett skum i en annen skål, og vend den forsiktig i. Fordel ostefyllet i kjeksbunnen (etterlat knapt 1/2 cm til gelé), og still kaken i fryseren i ca. 2 timer.
Tindvedgelé:
• 1 blad husblas • 40 ml tindvedsaft (100 %) • 40 g sukker
Bløt husblasen i kaldt vann. Bring tindvedsaften og sukkeret til kokepunktet i en liten gryte, og ta gryten av varmen. Vri husblasen fri for vann, og rør den ut i tindvedsaften. La saften kjøle seg ned til den er håndvarm.Skyv kaken forsiktig ut av kakeringen, og hell et tynt lag tindvedgelé ut på den. Sett kaken i kjøleskapet til geleen har satt seg og kaken er helt tint.
Pynt:
• LAKRIDS BY BÜLOW BÆRRIES SEA BUCKTHORN • hvitt sjokoladestrå • rålakrispulver • stemorsblomster
Pynt kaken med LAKRIDS BY BÜLOW BÆRRIES (SEA BUCKTHORN), sjokoladestrå, stemorsblomster og rålakrispulver like før servering.
TIPS:
Jeg bruker økologisk tindvedsaft fra Høstet, Bornholm.