Ingredienser
125 g hvetemel |
25 g mandelmel |
50 g flormelis |
75 g kaldt smør |
3 1/3 ts rålakrispulver |
1 klype salt |
1/2 egg |
370 g karamellsjokolade |
200 ml piskefløte |
150 g sukker |
20 g gluksoesirup |
1/2 ts flaksalt |
Karamellperler |
Karamellflak |
Instruksjoner
Antall: 10 personer
Lakrissmørdeig:
• 125 g hvetemel • 25 g mandelmel • 50 g flormelis • 75 g kaldt smør • 1 ts rålakrispulver • 1 klype salt • 1/2 egg
Bland hvetemel, mandelmel, flormelis, smør, lakrispulver og salt i en blender, og blend det raskt sammen. Bland deigen med egget. Rull deigen ut mellom to stykker bakepapir og la den hvile i kjøleskapet i minst en time. Bekled en tertering (18-20 cm i diameter) med deigen og prikk bunden med en gaffel. Bak tertebunden i ca. 15 minutter på 175 grader til den er gyllen og la den avkjøle.
Sjokoladelag:
• 50 g karamellsjokolade
Smelt sjokoalden i en skål over vannbad og ta skålen av varmen. Pensle tertebunden med et tynt lag sjokolade og sett den i kjøleskapet.
Lakriskaramelganache:
• 300 g karamellsjokolade • 200 ml piskefløte • 150 g sukker • 20 g gluksoesirup • 2 ts rålakrispulver • 1/2 ts flaksalt
Smelt sjokoladen i en skål over vannbad og ta skålen av varmen. Varm fløten opp til rett under kokepunktet i en gryte, og sett den til side.
Smelt forsiktig sukkeret til gyllen karamell i en annen gryte, og ta straks gryten av varmen. Tilsett den varme fløte litt av gangen , mens du rører raskt med en pisk. Tilsett glukosesirup. Hell karamellen over sjokoladen, mens du rører i midten av skålen med en slikkepott. Fortsett med å røre til ganachen samler seg og blir pen og blank. Bruk en stavmikser til å blande ganachen, og smak til med rålakrispulver og salt. Fordel ganachen i tertebunden og sett terten i kjøleskapet i 3-4 timer eller over natten.
Pynt:
• 20 g karamellsjokolade • Karamellperler • Karamellflak • 1/3 ts r lakrispulver
Smelt sjokoladen i en skål over vannbad, og ta skålen av varmen. Hell den smeltede sjokoladen i en frysepose med et lite hull i det ene hjørne, og hell sjokoladen over terten i et tilfeldig mønster. Dekorer med karamellperler, karamellflak og rålakrispulver.