SALTLAKRIS-KARAMELL TERTE

Maja Vase
Maja Vase

Maja Vase

Ingredienser

  • 125 g hvetemel
  • 25 g mandelmel
  • 50 g flormelis
  • 75 g kaldt smør
  • 3 1/3 ts rålakrispulver
  • 1 klype salt
  • 1/2 egg
  • 370 g karamellsjokolade
  • 200 ml piskefløte
  • 150 g sukker
  • 20 g gluksoesirup
  • 1/2 ts flaksalt
  • Karamellperler
  • Karamellflak

Estimert tid

    Instruksjoner

    Antall: 10 personer

    Lakrissmørdeig:

    • 125 g hvetemel • 25 g mandelmel • 50 g flormelis • 75 g kaldt smør • 1 ts rålakrispulver • 1 klype salt • 1/2 egg

    Bland hvetemel, mandelmel, flormelis, smør, lakrispulver og salt i en blender, og blend det raskt sammen. Bland deigen med egget. Rull deigen ut mellom to stykker bakepapir og la den hvile i kjøleskapet i minst en time. Bekled en tertering (18-20 cm i diameter) med deigen og prikk bunden med en gaffel. Bak tertebunden i ca. 15 minutter på 175 grader til den er gyllen og la den avkjøle.

    Sjokoladelag:

    • 50 g karamellsjokolade

    Smelt sjokoalden i en skål over vannbad og ta skålen av varmen. Pensle tertebunden med et tynt lag sjokolade og sett den i kjøleskapet.

    Lakriskaramelganache:

    • 300 g karamellsjokolade • 200 ml piskefløte • 150 g sukker • 20 g gluksoesirup • 2 ts rålakrispulver • 1/2 ts flaksalt

    Smelt sjokoladen i en skål over vannbad og ta skålen av varmen. Varm fløten opp til rett under kokepunktet i en gryte, og sett den til side. Smelt forsiktig sukkeret til gyllen karamell i en annen gryte, og ta straks gryten av varmen. Tilsett den varme fløte litt av gangen , mens du rører raskt med en pisk. Tilsett glukosesirup. Hell karamellen over sjokoladen, mens du rører i midten av skålen med en slikkepott. Fortsett med å røre til ganachen samler seg og blir pen og blank. Bruk en stavmikser til å blande ganachen, og smak til med rålakrispulver og salt. Fordel ganachen i tertebunden og sett terten i kjøleskapet i 3-4 timer eller over natten.

    Pynt:

    • 20 g karamellsjokolade • Karamellperler • Karamellflak • 1/3 ts r lakrispulver

    Smelt sjokoladen i en skål over vannbad, og ta skålen av varmen. Hell den smeltede sjokoladen i en frysepose med et lite hull i det ene hjørne, og hell sjokoladen over terten i et tilfeldig mønster. Dekorer med karamellperler, karamellflak og rålakrispulver.