RIPSTERTE MED LAKRIS OG HVIT SJOKOLADE

Smørsprø og saftig lakristerte toppet med søt og vidunderlig kremet ripsmousse, syrlige rips, spiselige blomster og BÆRRIES RED CURRANT.

Antall: 6-8 personer

Ripsmousse:
• ½ blad husblas
• 100 g god, hvit sjokolade
• 45 g ripspuré (uten kjerner og hinner)
• 5 ml sitronsaft
• 100 ml kremfløte

Bløt ut husblassen i kaldt vann. Smelt sjokoladen i en skål over vannbad og ta skålen av varmen. Bring ripspuré og sitronsaft til kokepunktet i en liten kjele og ta gryten av varmen. Vri husblassen fri for vann og rør den ut i den varme ripspuréen. Hell ripspuréen over sjokoladen, mens du rører i midten av skålen med en slikkepott. Fortsett med å røre til massen samler seg.

Pisk fløten til lett skum. Rør først litt av skummet inn i sjokoladen, og deretter forsiktig resten. Fordel ripsmoussen i forskjellige silikonformer og still dem i fryseren over natten.

Lakrisbutterdeig:
• 125 g hvetemel
• 25 g mandelmel
• 50 g melis
• 75 g kaldt smør
• 1 ts. LAKRIDS BY BÜLOW rå-lakrispulver
• 1 klype salt
• ½ egg

Bland hvetemel, mandelmel, melis, smør, rå-lakrispulver og salt i en food processor og kjør det raskt sammen. Samle deigen ved å bruke egget. Rull deigen ut mellom to stykker bakepapir og la den hvile i kjøleskapet i minimum en time.

Kle en form (18 ½ cm i diameter) med deigen og bak tertebunnen i ca. 10 minutter ved 175 graders varme. Forbered frangipanen i mellomtiden.

Lakrisfrangipane:
• 50 g mandelmel
• 50 g sukker
• 50 g mykt smør
• ½ ts. Rå-lakrispulver
• 1 klype salt
• 1 egg

Bland mandelmel, sukker, smør, rå-lakrispulver og salt i en skål. Pisk det lett og luftig. Rør inn egget. Fordel frangipanen i den varme tertebunnen og bak terten ytterligere i ca 15. Minutter ved 175 graders varme til den er fin og gylden. La terten kjøle seg helt ned.

Samling og pynt:
• BÆRRIES RED CURRANT
• Friske rips
• Spiselige blomster, f.eks. forglemmegei.

Plasser den frosne ripsmoussen tilfeldig ulike steder på terten. Dekk resten av overflaten med BÆRRIES RED CURRANT, ferske rips og blomsterblader.

Tips: Terten smaker aller best nybakt, men ripsmoussen kan godt lages et par dager i forkant.

Legger til handlekurv
{{currentItem.AddedQuantity}} Produkt(er) lagt i handlekurv
{{currentItem.CartObject.ProductName}}
{{currentItem.CartObject.Description}} {{currentItem.CartObject.FormattedTotal}} {{currentItem.CartObject.FormattedTotal}}
Subtotal i handlekurv {{basket.FormattedProductsTotal}}
Gå til handlekurven Kjøp mer
Produkt fjernet fra handlekurven