Fri frakt i Norge og EU på bestillinger over 600 kr.
Velkommen Du har blitt logget inn.
Oppskrifter opskrift

Ripsterte med lakris og hvit sjokolade

Maja Vase, 10.04.2024
Ripsterte med lakris og hvit sjokolade
Ingredienser 
1/2 blad husblas
100 g god hvit sjokolade
45 g ripspuré (uten kjerner og hinner)
5 ml sitronsaft
100 ml kremfløte
125 g hvetemel
25 g mandelmel
50 g melis
75 g kaldt smør
1 ts. LAKRIDS BY BÜLOW rå-lakrispulver
1 klype salt
1 ½ egg
50 g mandelmel
50 g sukker
50 g mykt smør
½ ts. Rå-lakrispulver
1 klype salt
Instruksjoner 

Smørsprø og saftig lakristerte toppet med søt og vidunderlig kremet ripsmousse, syrlige rips, spiselige blomster og BÆRRIES RED CURRANT. 

Antall: 6-8 personer 

Ripsmousse:

• ½ blad husblas • 100 g god, hvit sjokolade • 45 g ripspuré (uten kjerner og hinner) • 5 ml sitronsaft • 100 ml kremfløte 

Bløt ut husblassen i kaldt vann. Smelt sjokoladen i en skål over vannbad og ta skålen av varmen. Bring ripspuré og sitronsaft til kokepunktet i en liten kjele og ta gryten av varmen. Vri husblassen fri for vann og rør den ut i den varme ripspuréen. Hell ripspuréen over sjokoladen, mens du rører i midten av skålen med en slikkepott. Fortsett med å røre til massen samler seg. Pisk fløten til lett skum. Rør først litt av skummet inn i sjokoladen, og deretter forsiktig resten. Fordel ripsmoussen i forskjellige silikonformer og still dem i fryseren over natten. 

Lakrisbutterdeig: 

• 125 g hvetemel • 25 g mandelmel • 50 g melis • 75 g kaldt smør • 1 ts. LAKRIDS BY BÜLOW rå-lakrispulver • 1 klype salt • ½ egg 

Bland hvetemel, mandelmel, melis, smør, rå-lakrispulver og salt i en food processor og kjør det raskt sammen. Samle deigen ved å bruke egget. Rull deigen ut mellom to stykker bakepapir og la den hvile i kjøleskapet i minimum en time. Kle en form (18 ½ cm i diameter) med deigen og bak tertebunnen i ca. 10 minutter ved 175 graders varme. Forbered frangipanen i mellomtiden. 

Lakrisfrangipane:

• 50 g mandelmel • 50 g sukker • 50 g mykt smør • ½ ts. Rå-lakrispulver • 1 klype salt • 1 egg 

Bland mandelmel, sukker, smør, rå-lakrispulver og salt i en skål. Pisk det lett og luftig. Rør inn egget. Fordel frangipanen i den varme tertebunnen og bak terten ytterligere i ca 15. Minutter ved 175 graders varme til den er fin og gylden. La terten kjøle seg helt ned. 

Samling og pynt:

• BÆRRIES RED CURRANT • Friske rips • Spiselige blomster, f.eks. forglemmegei. Plasser den frosne ripsmoussen tilfeldig ulike steder på terten. Dekk resten av overflaten med BÆRRIES RED CURRANT, ferske rips og blomsterblader. 

Tips: 

Terten smaker aller best nybakt, men ripsmoussen kan godt lages et par dager i forkant.