Ingredienser
1/2 blad husblas |
100 g god hvit sjokolade |
45 g ripspuré (uten kjerner og hinner) |
5 ml sitronsaft |
100 ml kremfløte |
125 g hvetemel |
25 g mandelmel |
50 g melis |
75 g kaldt smør |
1 ts. LAKRIDS BY BÜLOW rå-lakrispulver |
1 klype salt |
1 ½ egg |
50 g mandelmel |
50 g sukker |
50 g mykt smør |
½ ts. Rå-lakrispulver |
1 klype salt |
Instruksjoner
Smørsprø og saftig lakristerte toppet med søt og vidunderlig kremet ripsmousse, syrlige rips, spiselige blomster og BÆRRIES RED CURRANT.
Antall: 6-8 personer
Ripsmousse:
• ½ blad husblas • 100 g god, hvit sjokolade • 45 g ripspuré (uten kjerner og hinner) • 5 ml sitronsaft • 100 ml kremfløte
Bløt ut husblassen i kaldt vann. Smelt sjokoladen i en skål over vannbad og ta skålen av varmen. Bring ripspuré og sitronsaft til kokepunktet i en liten kjele og ta gryten av varmen. Vri husblassen fri for vann og rør den ut i den varme ripspuréen. Hell ripspuréen over sjokoladen, mens du rører i midten av skålen med en slikkepott. Fortsett med å røre til massen samler seg. Pisk fløten til lett skum. Rør først litt av skummet inn i sjokoladen, og deretter forsiktig resten. Fordel ripsmoussen i forskjellige silikonformer og still dem i fryseren over natten.
Lakrisbutterdeig:
• 125 g hvetemel • 25 g mandelmel • 50 g melis • 75 g kaldt smør • 1 ts. LAKRIDS BY BÜLOW rå-lakrispulver • 1 klype salt • ½ egg
Bland hvetemel, mandelmel, melis, smør, rå-lakrispulver og salt i en food processor og kjør det raskt sammen. Samle deigen ved å bruke egget. Rull deigen ut mellom to stykker bakepapir og la den hvile i kjøleskapet i minimum en time. Kle en form (18 ½ cm i diameter) med deigen og bak tertebunnen i ca. 10 minutter ved 175 graders varme. Forbered frangipanen i mellomtiden.
Lakrisfrangipane:
• 50 g mandelmel • 50 g sukker • 50 g mykt smør • ½ ts. Rå-lakrispulver • 1 klype salt • 1 egg
Bland mandelmel, sukker, smør, rå-lakrispulver og salt i en skål. Pisk det lett og luftig. Rør inn egget. Fordel frangipanen i den varme tertebunnen og bak terten ytterligere i ca 15. Minutter ved 175 graders varme til den er fin og gylden. La terten kjøle seg helt ned.
Samling og pynt:
• BÆRRIES RED CURRANT • Friske rips • Spiselige blomster, f.eks. forglemmegei. Plasser den frosne ripsmoussen tilfeldig ulike steder på terten. Dekk resten av overflaten med BÆRRIES RED CURRANT, ferske rips og blomsterblader.
Tips:
Terten smaker aller best nybakt, men ripsmoussen kan godt lages et par dager i forkant.