Ingredienser
125 g hvetemel |
75 g mandelmel |
50 g melis |
75 g kaldt smør |
1 ½ ts rålakrispulver |
2 klype salt |
1 ½ egg |
50 g sukker |
50 g mykt smør |
100 g hvit sjokolade av god kvalitet |
50 g solbærpuré |
10 g glukosesirup |
10 g sitronsaft |
RED LOVE Rød gjøksyre |
Rålakrispulver |
Instruksjoner
Prøv noen små, uimotståelige terter med sprø og smøraktig lakrisdeig, saftig lakrisfrangipane, pen og mørkeræd solbærganache og til slutt vår RED LOVE som prikken over i’en.
Antall: 6 små terter
Lakrisbutterdeig:
• 125 g hvetemel • 25 g mandelmel • 50 g melis • 75 g kaldt smør • 1 ts rålakrispulver • 1 klype salt • 1/2 egg
Ha hvetemel, mandelmel, melis, smør, lakrispulver og salt i en blender, og blend det raskt sammen. Samle deigen med egget. Rull ut deigen mellom to stykker bakepapir, og la den hvile i kjøleskapet i minst 1 time. Bekle små, avlange terteformer (14 x 3 1/2 cm) med deigen, og prikk bunnene med en gaffel. Sett tertebunnene i kjøleskapet mens du lager frangipanen.
Solbærlakrisfrangipane:
• 50 g mandelmel • 50 g sukker • 50 g mykt smør • 1 egg • 1/2 ts rålakrispulver • 1 klype salt
Ha mandelmel, sukker, smør, egg, lakrispulver og salt i en skål, og pisk det lett og luftig. Fyll tertebunnene halvt opp med frangipanen, og stikk 6–8 solbær ned i hver. Bak tertene i ca. 20 minutter ved 175 grader til de er fint gylne, og la dem kjøle seg helt ned.
Solbærganache:
• 100 g hvit sjokolade av god kvalitet • 50 g solbærpuré • 10 g glukosesirup • 10 g sitronsaft
Smelt sjokoladen i en skål over et vannbad, og ta skålen av varmen. Bring solbærpuré, glukosesirup og sitronsaft til kokepunktet i en liten gryte, og hell det over sjokoladen mens du rører i midten av skålen med en slikkepott. Fortsett med å røre til ganachen samler seg. Stavblend ganachen, og hell et tynt lag ut på hver terte. Sett tertene i kjøleskapet til ganachen har satt seg.
Pynt:
• RED LOVE • Rød gjøksyre • Rålakrispulver
Pynt tertene med RED LOVE, gjøksyre og rålakrispulver like før servering.