Fri frakt i Norge og EU på bestillinger over 600 kr.
Oppskrifter

Red love kake

Maja Vase, 10.04.2024
Red love kake
Ingredienser 
    125 g hvetemel
    75 g mandelmel
    50 g melis
    75 g kaldt smør
    1 ½ ts rålakrispulver
    2 klype salt
    1 ½ egg
    50 g sukker
    50 g mykt smør
    100 g hvit sjokolade av god kvalitet
    50 g solbærpuré
    10 g glukosesirup
    10 g sitronsaft
    RED LOVE Rød gjøksyre
    Rålakrispulver
Instruksjoner

Prøv noen små, uimotståelige terter med sprø og smøraktig lakrisdeig, saftig lakrisfrangipane, pen og mørkeræd solbærganache og til slutt vår RED LOVE som prikken over i’en. 

Antall: 6 små terter 

Lakrisbutterdeig: 

• 125 g hvetemel • 25 g mandelmel • 50 g melis • 75 g kaldt smør • 1 ts rålakrispulver • 1 klype salt • 1/2 egg 

Ha hvetemel, mandelmel, melis, smør, lakrispulver og salt i en blender, og blend det raskt sammen. Samle deigen med egget. Rull ut deigen mellom to stykker bakepapir, og la den hvile i kjøleskapet i minst 1 time. Bekle små, avlange terteformer (14 x 3 1/2 cm) med deigen, og prikk bunnene med en gaffel. Sett tertebunnene i kjøleskapet mens du lager frangipanen.

Solbærlakrisfrangipane:

• 50 g mandelmel • 50 g sukker • 50 g mykt smør • 1 egg • 1/2 ts rålakrispulver • 1 klype salt 

Ha mandelmel, sukker, smør, egg, lakrispulver og salt i en skål, og pisk det lett og luftig. Fyll tertebunnene halvt opp med frangipanen, og stikk 6–8 solbær ned i hver. Bak tertene i ca. 20 minutter ved 175 grader til de er fint gylne, og la dem kjøle seg helt ned.

Solbærganache:

• 100 g hvit sjokolade av god kvalitet • 50 g solbærpuré • 10 g glukosesirup • 10 g sitronsaft 

Smelt sjokoladen i en skål over et vannbad, og ta skålen av varmen. Bring solbærpuré, glukosesirup og sitronsaft til kokepunktet i en liten gryte, og hell det over sjokoladen mens du rører i midten av skålen med en slikkepott. Fortsett med å røre til ganachen samler seg. Stavblend ganachen, og hell et tynt lag ut på hver terte. Sett tertene i kjøleskapet til ganachen har satt seg. 

Pynt: 

• RED LOVE • Rød gjøksyre • Rålakrispulver

Pynt tertene med RED LOVE, gjøksyre og rålakrispulver like før servering.