RED LOVE KAKE

Maja Vase
Maja Vase

Maja Vase

Ingredienser

  • 125 g hvetemel
  • 75 g mandelmel
  • 50 g melis
  • 75 g kaldt smør
  • 1 ½ ts rålakrispulver
  • 2 klype salt
  • 1 ½ egg
  • 50 g sukker
  • 50 g mykt smør
  • 100 g hvit sjokolade av god kvalitet
  • 50 g solbærpuré
  • 10 g glukosesirup
  • 10 g sitronsaft
  • RED LOVE
  • Rød gjøksyre
  • Rålakrispulver

Estimert tid

    Instruksjoner

    Prøv noen små, uimotståelige terter med sprø og smøraktig lakrisdeig, saftig lakrisfrangipane, pen og mørkeræd solbærganache og til slutt vår RED LOVE som prikken over i’en.

    Antall: 6 små terter

    Lakrisbutterdeig:

    • 125 g hvetemel  • 25 g mandelmel  • 50 g melis  • 75 g kaldt smør  • 1 ts rålakrispulver • 1 klype salt  • 1/2 egg

    Ha hvetemel, mandelmel, melis, smør, lakrispulver og salt i en blender, og blend det raskt sammen. Samle deigen med egget. Rull ut deigen mellom to stykker bakepapir, og la den hvile i kjøleskapet i minst 1 time.  Bekle små, avlange terteformer (14 x 3 1/2 cm) med deigen, og prikk bunnene med en gaffel. Sett tertebunnene i kjøleskapet mens du lager frangipanen.

    Solbærlakrisfrangipane:

    • 50 g mandelmel • 50 g sukker • 50 g mykt smør • 1 egg • 1/2 ts rålakrispulver • 1 klype salt

    Ha mandelmel, sukker, smør, egg, lakrispulver og salt i en skål, og pisk  det lett og luftig. Fyll tertebunnene halvt opp med frangipanen, og stikk 6–8 solbær ned i hver. Bak tertene i ca. 20 minutter ved 175 grader til de er fint gylne, og la dem kjøle seg helt ned.

    Solbærganache:

    • 100 g hvit sjokolade av god kvalitet • 50 g solbærpuré  • 10 g glukosesirup • 10 g sitronsaft

    Smelt sjokoladen i en skål over et vannbad, og ta skålen av varmen. Bring solbærpuré, glukosesirup og sitronsaft til kokepunktet i en liten gryte, og hell det over sjokoladen mens du rører i midten av skålen med en slikkepott. Fortsett med å røre til ganachen samler seg. Stavblend ganachen, og hell et tynt lag ut på hver terte. Sett tertene i kjøleskapet til ganachen har satt seg.

    Pynt:

    • RED LOVE • Rød gjøksyre • Rålakrispulver

    Pynt tertene med RED LOVE, gjøksyre og rålakrispulver like før servering.