Fri frakt i Norge og EU på alle bestillinger!
Velkommen Du har blitt logget inn.
Oppskrifter opskrift

Moussekake med bringebær, fersken og lakris

Maja Vase, 10.04.2024
Moussekake med bringebær, fersken og lakris
Ingredienser 
75 g smør (kaldt)
150 g hvetemel
50 g melis
1 spsk rålakrispulver
1/2 egg
3 gelatinplater
200 g bringebær
40 g sukker
1 ss citronsaft
100 ml kremfløte
100 g gresk yoghurt - 10 %
10-12 Lakris med sjokolade og pasjonsfrukt
Små ferskenskiver
Spiselige blomster
Instruksjoner 

Antall: 6-8 personer 

Lakridsbunn: 

• 75 g smør, kaldt • 150 g hvetemel • 50 g melis • 1 spsk rålakrispulver • 1/2 egg 

Kutt opp smør i små terninger. Bland mel, melis, rålakrispulver og smørterningene i en blender. Miks det raskt sammen og ha i egg for å samle deigen. Kjevle ut deigen mellom to stk bakepapir, la den deretter hvile kaldt i en time. Skjær ut en sirkel (20 cm i diameter) av deigen og stek den i 10-15 min. ved 175 grader. La bunnen så kjøle seg ned. 

Bringebæryoghurtmousse: 

• 3 gelatinplater • 200 g bringebær • 40 g sukker • 1 ss citronsaft • 100 ml kremfløte • 100 g gresk yoghurt, 10 % 

Bløt gelatinplatene i kaldt vann. Kok forsiktig bringebærene, sukker og sitronsaft, og la det simre i ca. 5 minutter. Fjern kjelen fra platen. Vri ut vannet fra geltinplatene og rør dem inn i bringebærpureén. Sil pureen fri fra bringebærfrø og la den kjøle ned. Pisk kremfløten lett, tilsett yoghurt og pisk videre. Hell så forsiktig i bringebærpureen. Fordel moussen i en rund silikonform (16 cm i diameter) med plastfolie i bunnen, og la den stå i fryseren i minst to timer. 

Pynt: 

• 10-12 Lakris med sjokolade og pasjonsfrukt. • Små ferskenskiver • Spiselige blomster 

Ta den frosne bringebærmoussen og legg den over lakrisbunnen. Sett deretter kaken inn i kjøleskapet og la den tine i 2 timer. Pynt med Lakris med sjokolade og pasjonsfrukt, ferskenskiver og spiselige blomster i kanten.