Fri frakt i Norge og EU på bestillinger over 600 kr.
Oppskrifter opskrift

Moussekake med bringebær, fersken og lakris

Maja Vase, 10.04.2024
Moussekake med bringebær, fersken og lakris
Ingredienser 
75 g smør (kaldt)
150 g hvetemel
50 g melis
1 spsk rålakrispulver
1/2 egg
3 gelatinplater
200 g bringebær
40 g sukker
1 ss citronsaft
100 ml kremfløte
100 g gresk yoghurt - 10 %
10-12 Lakris med sjokolade og pasjonsfrukt
Små ferskenskiver
Spiselige blomster
Instruksjoner 

Antall: 6-8 personer 

Lakridsbunn: 

• 75 g smør, kaldt • 150 g hvetemel • 50 g melis • 1 spsk rålakrispulver • 1/2 egg 

Kutt opp smør i små terninger. Bland mel, melis, rålakrispulver og smørterningene i en blender. Miks det raskt sammen og ha i egg for å samle deigen. Kjevle ut deigen mellom to stk bakepapir, la den deretter hvile kaldt i en time. Skjær ut en sirkel (20 cm i diameter) av deigen og stek den i 10-15 min. ved 175 grader. La bunnen så kjøle seg ned. 

Bringebæryoghurtmousse: 

• 3 gelatinplater • 200 g bringebær • 40 g sukker • 1 ss citronsaft • 100 ml kremfløte • 100 g gresk yoghurt, 10 % 

Bløt gelatinplatene i kaldt vann. Kok forsiktig bringebærene, sukker og sitronsaft, og la det simre i ca. 5 minutter. Fjern kjelen fra platen. Vri ut vannet fra geltinplatene og rør dem inn i bringebærpureén. Sil pureen fri fra bringebærfrø og la den kjøle ned. Pisk kremfløten lett, tilsett yoghurt og pisk videre. Hell så forsiktig i bringebærpureen. Fordel moussen i en rund silikonform (16 cm i diameter) med plastfolie i bunnen, og la den stå i fryseren i minst to timer. 

Pynt: 

• 10-12 Lakris med sjokolade og pasjonsfrukt. • Små ferskenskiver • Spiselige blomster 

Ta den frosne bringebærmoussen og legg den over lakrisbunnen. Sett deretter kaken inn i kjøleskapet og la den tine i 2 timer. Pynt med Lakris med sjokolade og pasjonsfrukt, ferskenskiver og spiselige blomster i kanten.