Inspirert av Dark & Sea Salt
(8 personer)
DU TRENGER
Mørk melkesjokolademousse
200 g. mørk melkesjokolade
75 ml. helmelk
150 ml. kremfløte
Saltet lakrisganasj med mørk melkesjokolade
150 g. mørk melkesjokolade
100 ml. kremfløte
30 g. salt lakrissirup fra Lakrids By Johan Bülow
Sjokoladetrekk
250 g. mørk melkesjokolade
25 g. finhakkete hasselnøtter
Pynt
Mørke sjokoladeperler
Dark & Sea Salt lakriskuler fra Lakrids By Johan Bülow
Rød gjøkesyre
FREMGANGSMÅTE
Mørk melkesjokolademousse
Smelt sjokoladen i en skål over vannbad. Varm melken opp til kokepunktet og hell den over sjokoladen. Rør sakte rundt i skålen til massen samler seg. Pisk fløten lett og blant sjokoladen sakte sammen med fløten.
Hell moussen i en avlang silikonform og legg på frys i min. 3 timer.
Saltet lakrisganasj med mørk melkesjokolade
Smelt sjokoladen i en skål over vannbad. Varm fløte og sirup opp til kokepunktet i en gryte og hell den over sjokoladen. Rør rundt i skålen til ganasjen samler seg og blir blank.
Fyll ganasjen på den frosne moussen og legg den tilbake på frys i min. 2 timer.
Sjokoladetrekk
Smelt sjokoladen i en skål over vannbad. Tilsett de fint hakkede hasselnøttene og hell sjokoladen ned i en avlang skål/beholder. Gi de frosne sjokolademoussekaker et raskt dypp og legg på kjøl til moussen har tint.
Pynt med sjokoladeperler, lakriskuler og rød gjøkesyre.