MØRK SJOKOLADEMOUSSEKAKE MED SALT LAKRIS

Karoline Nedahl
Karoline Nedahl

Karoline Nedahl

Ingredienser

  • 600 g. mørk melkesjokolade
  • 75 ml. helmelk
  • 250 ml. kremfløte
  • 30 g. salt lakrissirup fra Lakrids By Johan Bülow
  • 25 g. finhakkete hasselnøtter
  • Mørke sjokoladeperler
  • Dark & Sea Salt lakriskuler fra Lakrids By Johan Bülow
  • Rød gjøkesyre

Estimert tid

    Instruksjoner

    Inspirert av Dark & Sea Salt

    Antall: 8 personer

    Mørk melkesjokolademousse:

    • 200 g. mørk melkesjokolade • 75 ml. helmelk • 150 ml. kremfløte

    Smelt sjokoladen i en skål over vannbad. Varm melken opp til kokepunktet og hell den over sjokoladen. Rør sakte rundt i skålen til massen samler seg. Pisk fløten lett og blant sjokoladen sakte sammen med fløten. Hell moussen i en avlang silikonform og legg på frys i min. 3 timer.  

    Saltet lakrisganasj med mørk melkesjokolade:

    • 150 g. mørk melkesjokolade • 100 ml. kremfløte • 30 g. salt lakrissirup fra Lakrids By Johan Bülow

    Smelt sjokoladen i en skål over vannbad. Varm fløte og sirup opp til kokepunktet i en gryte og hell den over sjokoladen. Rør rundt i skålen til ganasjen samler seg og blir blank. Fyll ganasjen på den frosne moussen og legg den tilbake på frys i min. 2 timer.

    Sjokoladetrekk:

    • 250 g. mørk melkesjokolade • 25 g. finhakkete hasselnøtter

    Smelt sjokoladen i en skål over vannbad. Tilsett de fint hakkede hasselnøttene og hell sjokoladen ned i en avlang skål/beholder. Gi de frosne sjokolademoussekaker et raskt dypp og legg på kjøl til moussen har tint.

    Pynt:

    • Mørke sjokoladeperler • Dark & Sea Salt lakriskuler fra Lakrids By Johan Bülow • Rød gjøkesyre

    Pynt med sjokoladeperler, lakriskuler og rød gjøkesyre.