Fri frakt i Norge og EU på bestillinger over 600 kr.
Oppskrifter opskrift

Mørk sjokolademoussekake med salt lakris

Karoline Nedahl, 10.04.2024
Mørk sjokolademoussekake med salt lakris
Ingredienser
600 g. mørk melkesjokolade
75 ml. helmelk
250 ml. kremfløte
30 g. salt lakrissirup fra Lakrids By Johan Bülow
25 g. finhakkete hasselnøtter
Mørke sjokoladeperler
Dark & Sea Salt lakriskuler fra Lakrids By Johan Bülow
Rød gjøkesyre
Instruksjoner 

Inspirert av Dark & Sea Salt 

Antall: 8 personer 

Mørk melkesjokolademousse: 

• 200 g. mørk melkesjokolade • 75 ml. helmelk • 150 ml. kremfløte 

Smelt sjokoladen i en skål over vannbad. Varm melken opp til kokepunktet og hell den over sjokoladen. Rør sakte rundt i skålen til massen samler seg. Pisk fløten lett og blant sjokoladen sakte sammen med fløten. Hell moussen i en avlang silikonform og legg på frys i min. 3 timer. 

Saltet lakrisganasj med mørk melkesjokolade:

• 150 g. mørk melkesjokolade • 100 ml. kremfløte • 30 g. salt lakrissirup fra Lakrids By Johan Bülow 

Smelt sjokoladen i en skål over vannbad. Varm fløte og sirup opp til kokepunktet i en gryte og hell den over sjokoladen. Rør rundt i skålen til ganasjen samler seg og blir blank. Fyll ganasjen på den frosne moussen og legg den tilbake på frys i min. 2 timer. 

Sjokoladetrekk:

• 250 g. mørk melkesjokolade • 25 g. finhakkete hasselnøtter 

Smelt sjokoladen i en skål over vannbad. Tilsett de fint hakkede hasselnøttene og hell sjokoladen ned i en avlang skål/beholder. Gi de frosne sjokolademoussekaker et raskt dypp og legg på kjøl til moussen har tint. 

Pynt: 

• Mørke sjokoladeperler • Dark & Sea Salt lakriskuler fra Lakrids By Johan Bülow • Rød gjøkesyre
Pynt med sjokoladeperler, lakriskuler og rød gjøkesyre.