MARENGSREIR MED LAKRISKREM

LAKRIDS BY BÜLOW
LAKRIDS BY BÜLOW

LAKRIDS BY BÜLOW

Ingredienser

  • ½ vaniljestang
  • 60 g lys brunt sukker
  • ½ granateple
  • 6 eggehviter
  • 200 g melis
  • 2 plater gelatin
  • 150 g grovhakket hvit sjokolade
  • 5 dl kremfløte
  • 4 ts fint lakrispulver

Estimert tid

    Instruksjoner

    Antall: 6 marengsreder

    Granateplekjerner:

    • ½ vaniljestang • 60 g lys brunt sukker • ½ granateple

    Lakriskrem:

    • 2 plater gelatin • 150 g grovhakket hvit sjokolade • 5 dl kremfløte • 4 ts fint lakrispulver

    Marengsreir:

    • 6 äggvitor • 200 g strøsukker • 200 g melis

    Pynt:

    • Lakriskuler: E - Salmiak • Fint lakrispulver

    Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Bland granateplekjernene med sukker, vanilje og vaniljestangen. Sett i kjøleskapet i minst 5 timer til sukkeret har løst seg opp. Bløtlegg gelatinbladene i vann i 15 minutter. Legg sjokoladen i en stor bolle. Varm opp fløte og lakrispulver til rett under kokepunkt. Hell halvparten av fløten over sjokoladen og rør til den er smeltet. Tilsett resten av sjokoladen og rør til den er smeltet og jevn. Tilsett de bløtlagte gelatinbladene og rør til de er oppløst. Sett i kjøleskapet i 5 timer til blandingen er stiv og kald. Pisk eggehvitene til de blir stive. Tilsett sukkeret og pisk til blandingen er stiv og blank. Tilsett melis og pisk blandingen en gang til. Hell blandingen over i en sprøytepose utstyrt med en stjernedyse og lag 8 små marengsreir. Stek i ovn på 100 grader i 1½ time. Til servering, pisk lakriskremen med en stavmikser. Fyll marengsredene og pynt med lakrispulver, granateplefrø og en E - Salmiak på toppen.