Fri frakt i Norge og EU på bestillinger over 484 kr.
Velkommen Du har blitt logget inn.
Oppskrifter opskrift

Kransekake med lakris og gull

LAKRIDS BY BÜLOW, 10.04.2024
Kransekake med lakris og gull
Ingredienser
750 g marsipan
300 g siktet melis
90 g pasteurisert eggehvite
6 ts Fine Liquorice Powder
Spiselig gull (skal være godkjent til bruk i mat)
Raw Liquorice Powder

Instruksjoner

(10-15 pers.)


Kransekaken:
• 750 g marsipan • 225 g siktet melis • 60 g pasteurisert eggehvite • 6 ts Fine Liquorice Powder

Elt marsipan, Fine Liquorice Powder og melis godt sammen (bruk evt. en elektrisk pisk med deigkrok). Legg eggehviten i gradvis

Legg massen i kjøleskapet til den er fast og enkel å rulle. Forvarm ovnen til 190°C. Rull stenger av marsipanmassen. Hver stang skal lages 2 cm kortere enn den forrige (eksempelvis 8 cm, 6 cm, 4 cm osv.) Samle hver stang, så den danner en ring. Form stengene litt trekantet i toppen (hvis deigen klistrer, så dypp fingrene i kaldt vann). Gi deretter de trekantete toppene ett lett trykk med en stekeform eller et stort skjærebrett. Fortsett til massen er oppbrukt. Bak ringene i den forvarmede ovnen på en bakeplate med bakepapir (eller silikonplate) i 15 minutter. Når det er gått 15 min. settes en ekstra bakeplate under bakeplaten, som er i ovnen (dette for å unngå at bunnene bakes for mye). Ringene bakes ytterligere 5-10 min. Når ringene er avkjølt, skal de pyntes med glasur. Samle deretter ringene, så det dannes en kransekake. 

Eggehviteglasur: 

• 75 g siktet melis • 30 g pasteurisert eggehvite 

Eggehvite og melis piskes godt sammen. Massen helles i en sprøytepose. Klipp et lite hull i posen og dekorer kransekaken. 

Pynt:

• Spiselig gull (skal være godkjent til bruk i mat) • Raw Liquorice Powder 

Pynt til slutt med Raw Liquorice Powder og gull.