Ingredienser
750 g marsipan |
300 g siktet melis |
90 g pasteurisert eggehvite |
6 ts Fine Liquorice Powder |
Spiselig gull (skal være godkjent til bruk i mat) |
Raw Liquorice Powder |
Instruksjoner
(10-15 pers.)
Kransekaken:
• 750 g marsipan • 225 g siktet melis • 60 g pasteurisert eggehvite • 6 ts Fine Liquorice Powder
Elt marsipan, Fine Liquorice Powder og melis godt sammen (bruk evt. en elektrisk pisk med deigkrok). Legg eggehviten i gradvis
Legg massen i kjøleskapet til den er fast og enkel å rulle. Forvarm ovnen til 190°C. Rull stenger av marsipanmassen. Hver stang skal lages 2 cm kortere enn den forrige (eksempelvis 8 cm, 6 cm, 4 cm osv.) Samle hver stang, så den danner en ring. Form stengene litt trekantet i toppen (hvis deigen klistrer, så dypp fingrene i kaldt vann). Gi deretter de trekantete toppene ett lett trykk med en stekeform eller et stort skjærebrett. Fortsett til massen er oppbrukt. Bak ringene i den forvarmede ovnen på en bakeplate med bakepapir (eller silikonplate) i 15 minutter. Når det er gått 15 min. settes en ekstra bakeplate under bakeplaten, som er i ovnen (dette for å unngå at bunnene bakes for mye). Ringene bakes ytterligere 5-10 min. Når ringene er avkjølt, skal de pyntes med glasur. Samle deretter ringene, så det dannes en kransekake.
Eggehviteglasur:
• 75 g siktet melis • 30 g pasteurisert eggehvite
Eggehvite og melis piskes godt sammen. Massen helles i en sprøytepose. Klipp et lite hull i posen og dekorer kransekaken.
Pynt:
• Spiselig gull (skal være godkjent til bruk i mat) • Raw Liquorice Powder
Pynt til slutt med Raw Liquorice Powder og gull.