KRANSEKAKE MED LAKRIS OG GULL

LAKRIDS BY BÜLOW
LAKRIDS BY BÜLOW

LAKRIDS BY BÜLOW

Ingredienser

  • 750 g marsipan
  • 300 g siktet melis
  • 90 g pasteurisert eggehvite
  • 6 ts Fine Liquorice Powder
  • Spiselig gull (skal være godkjent til bruk i mat)
  • Raw Liquorice Powder

Estimert tid

    Instruksjoner

    (10-15 pers.)

    Kransekaken:

    • 750 g marsipan • 225 g siktet melis • 60 g pasteurisert eggehvite • 6 ts Fine Liquorice Powder

    Elt marsipan, Fine Liquorice Powder og melis godt sammen (bruk evt. en elektrisk pisk med deigkrok).  Legg eggehviten i gradvis

    Legg massen i kjøleskapet til den er fast og enkel å rulle. Forvarm ovnen til 190°C. Rull stenger av marsipanmassen. Hver stang skal lages 2 cm kortere enn den forrige (eksempelvis 8 cm, 6 cm, 4 cm osv.) Samle hver stang, så den danner en ring. Form stengene litt trekantet i toppen (hvis deigen klistrer, så dypp fingrene i kaldt vann). Gi deretter de trekantete toppene ett lett trykk med en stekeform eller et stort skjærebrett. Fortsett til massen er oppbrukt.  Bak ringene i den forvarmede ovnen på en bakeplate med bakepapir (eller silikonplate) i 15 minutter. Når det er gått 15 min. settes en ekstra bakeplate under bakeplaten, som er i ovnen (dette for å unngå at bunnene bakes for mye). Ringene bakes ytterligere 5-10 min. Når ringene er avkjølt, skal de pyntes med glasur. Samle deretter ringene, så det dannes en kransekake. Eggehviteglasur:

    • 75 g siktet melis • 30 g pasteurisert eggehvite

    Eggehvite og melis piskes godt sammen. Massen helles i en sprøytepose. Klipp et lite hull i posen og dekorer kransekaken. 

    Pynt:

    • Spiselig gull (skal være godkjent til bruk i mat) • Raw Liquorice Powder

    Pynt til slutt med Raw Liquorice Powder og gull.