Kirsebærkaker med karamell og lakris

Inspirert av caramel rouge

(8 personer)

DU TRENGER

Kirsebærmousse
2 blader husblas
150 g. kirsebærsirup
50 g. sukker
50 ml. sitronsaft
150 ml. kremfløte
150 g. skyr

Karamellganasj
150 g. dulcesjokolade
100 ml. kremfløte
1 klype salt

Lakriskjeks
100 g. hvetemel
75 g. sukker
75 g. smør
1 tsk. rå lakrispulver fra Lakrids By Johan Bülow
1 egg

Pynt
Lilla basilikum
Lakrispulver fra Lakrids By Johan Bülow

FREMGANGSMÅTE 

Kirsebærmousse
Legg husblas på bløt i kaldt vand.  Varm sirup, sukker og sitronsaft opp til kokepunktet i en gryte. Ta gryten av varmen og rør husblassen ut i den varme siruppen og sikt deretter siruppen. Pisk fløten til lett skum og rør skyren ut i fløten. Tilsett siruppen langsomt under omrøring. Hell moussen i små silikonformer og legg på kjøl i min. 3 timer.

Karamelganasj
Smelt sjokoladen i en skål over vannbad. Varm fløten opp til kokepunktet og hell den over sjokoladen. Rør med en deigskraper til massen samler seg. Tilsett salt og fyll ganasjen ned i silikonformen på moussen.

Lakriskjeks
Kom alle ingredienserne i en blender. Bland massen godt sammen og rull ut på et stykke bakepapir. Legg på kjøl i 1 time. Stikk ut små sirkler (4-5 cm. I dia.) bak i ovnen på 175 grader i cirka 10 min. Legg moussekakene på lakriskjeksen og legg på kjøl i min. 2 timer til moussen har tint. Pynt med lilla basilikum og rå lakrispulver.

Legger til handlekurv
{{currentItem.AddedQuantity}} Produkt(er) lagt i handlekurv
{{currentItem.CartObject.ProductName}}
{{currentItem.CartObject.Description}} {{currentItem.CartObject.FormattedTotal}} {{currentItem.CartObject.FormattedTotal}}
Subtotal i handlekurv {{basket.FormattedProductsTotal}}
Gå til handlekurven Kjøp mer
Produkt fjernet fra handlekurven