Ingredienser
5 dl kaffefløte (eller 3 dl melk og 2 dl kremfløte) |
1 spsk LAKRIDS BY BÜLOW FINT LAKRIS-PULVER |
120 g sukker |
7 eggeplommer (pasteuriserte) |
100-200g jordbær (friske eller frosne) |
10 mynteblader |
6-8 stk. enkelte LAKRIDS BY BÜLOW STRAWBERRY & CREAM |
Mynteblader |
Instruksjoner
Antall: 6-8 personer
Du kan lage denne isen opptil 2 dager før den skal serveres.
• Hell sukker, fløte og LAKRIDS BY BÜLOW FINT LAKRIDS-PULVER i en gryte og kok det opp til sukkeret er oppløst.
• Ha i mellomtiden eggeplommene i en skål, og pisk det forsiktig sammen med den varme fløten, som helles i litt av gangen.
• Hell den blandede massen tilbake i gryten og varm forsiktig opp til ca 84-85 grader under konstant omrøring. Bruk et termometer.
• Når kremen begynner å tykne, skal gryten tas av varmen. Hvis kremen får for høy temperatur, blir den heller eggerøre!
• La kremen trekke i 10-15 minutter, deretter skal den siktes tilbake i skålen. Sett den i kjøleskapet.
• Rør om av og til, inntil kremen er avkjølt.
• Når kremen er helt kald blendes den sammen med jordbær og mynteblader.
• Blend til du har en glatt ismasse.
• La ismassen kjøre i en ismaskin, inntil den blir kremete og fast i konsistensen.
• Legg deretter isen i fryseren frem til den skal serveres.
• Server til slutt isen med STRAWBERRY & CREME (LAKRIDS BY BÜLOW) lakriskuler og litt frisk mynte på toppen.
TIPS:
Du behøver ikke bruke en ismaskin. Du kan i steden legge isen i en skål og sette den i fryseren. Bruk deretter en visp og rør i massen hvert kvarter inntil massen begynner å få en fast konsistens.