6-8 personer
Ingredienser:
- 5dl kaffefløte (eller 3 dl melk og 2 dl kremfløte)
- 1 spsk LAKRIDS BY BÜLOW FINT LAKRIS-PULVER
- 120 g sukker
- 7 eggeplommer (pasteuriserte)
- 100-200g jordbær (friske eller frosne)
- 10 mynteblader
Topping:
- 6-8 stk. enkelte LAKRIDS BY BÜLOW STRAWBERRY & CREAM
- Mynteblader
Du kan lage denne isen opptil 2 dager før den skal serveres.
- Hell sukker, fløte og LAKRIDS BY BÜLOW FINT LAKRIS-PULVER i en gryte og kok det opp til sukkeret er oppløst.
- Ha i mellomtiden eggeplommene i en skål, og pisk det forsiktig sammen med den varme fløten, som helles i litt av gangen.
- Hell den blandede massen tilbake i gryten og varm forsiktig opp til ca 84-85 grader under konstant omrøring. Bruk et termometer.
- Når kremen begynner å tykne, skal gryten tas av varmen. Hvis kremen får for høy temperatur, blir den heller eggerøre!
- La kremen trekke i 10-15 minutter, deretter skal den siktes tilbake i skålen. Sett den i kjøleskapet.
- Rør om av og til, inntil kremen er avkjølt.
- Når kremen er helt kald blendes den sammen med jordbær og mynteblader.
- Blend til du har en glatt ismasse.
- La ismassen kjøre i en ismaskin, inntil den blir kremete og fast i konsistensen.
- Legg deretter isen i fryseren frem til den skal serveres.
- Server til slutt isen med LAKRIDS BY BÜLOW STRAWBERRY & CREAM lakriskuler og litt frisk mynte på toppen.
TIPS: Du behøver ikke bruke en ismaskin. Du kan i steden legge isen i en skål og sette den i fryseren.
Bruk deretter en visp og rør i massen hvert kvarter inntil massen begynner å få en fast konsistens.