JORDBÆRIS MED MYNTE OG LAKRIS

LAKRIDS BY BÜLOW
LAKRIDS BY BÜLOW

LAKRIDS BY BÜLOW

Ingredienser

  • 5dl kaffefløte (eller 3 dl melk og 2 dl kremfløte)
  • 1 spsk LAKRIDS BY BÜLOW FINT LAKRIS-PULVER
  • 120 g sukker
  • 7 eggeplommer (pasteuriserte)
  • 100-200g jordbær (friske eller frosne)
  • 10 mynteblader
  • 6-8 stk. enkelte LAKRIDS BY BÜLOW STRAWBERRY & CREAM
  • Mynteblader

Estimert tid

    Instruksjoner

    Antall: 6-8 personer

    Du kan lage denne isen opptil 2 dager før den skal serveres.

    • Hell sukker, fløte og LAKRIDS BY BÜLOW FINT LAKRIDS-PULVER i en gryte og kok det opp til sukkeret er oppløst.

    • Ha i mellomtiden eggeplommene i en skål, og pisk det forsiktig sammen med den varme fløten, som helles i litt av gangen.

    • Hell den blandede massen tilbake i gryten og varm forsiktig opp til ca 84-85 grader under konstant omrøring. Bruk et termometer.

    • Når kremen begynner å tykne, skal gryten tas av varmen. Hvis kremen får for høy temperatur, blir den heller eggerøre!

    • La kremen trekke i 10-15 minutter, deretter skal den siktes tilbake i skålen. Sett den i kjøleskapet.

    • Rør om av og til, inntil kremen er avkjølt.

    • Når kremen er helt kald blendes den sammen med jordbær og mynteblader.

    • Blend til du har en glatt ismasse.

    • La ismassen kjøre i en ismaskin, inntil den blir kremete og fast i konsistensen.

    • Legg deretter isen i fryseren frem til den skal serveres.

    • Server til slutt isen med STRAWBERRY & CREME (LAKRIDS BY BÜLOW) lakriskuler og litt frisk mynte på toppen.

    TIPS:

    Du behøver ikke bruke en ismaskin. Du kan i steden legge isen i en skål og sette den i fryseren. Bruk deretter en visp og rør i massen hvert kvarter inntil massen begynner å få en fast konsistens.