Fri frakt i Norge og EU på bestillinger over 600 kr.
Oppskrifter

Jordbæris med mynte og lakris

LAKRIDS BY BÜLOW, 10.04.2024
Jordbæris med mynte og lakris
Ingredienser 
5 dl kaffefløte (eller 3 dl melk og 2 dl kremfløte)
1 spsk LAKRIDS BY BÜLOW FINT LAKRIS-PULVER
120 g sukker
7 eggeplommer (pasteuriserte)
100-200g jordbær (friske eller frosne)
10 mynteblader
6-8 stk. enkelte LAKRIDS BY BÜLOW STRAWBERRY & CREAM
Mynteblader
Instruksjoner 

Antall: 6-8 personer 

Du kan lage denne isen opptil 2 dager før den skal serveres. 

• Hell sukker, fløte og LAKRIDS BY BÜLOW FINT LAKRIDS-PULVER i en gryte og kok det opp til sukkeret er oppløst. 

• Ha i mellomtiden eggeplommene i en skål, og pisk det forsiktig sammen med den varme fløten, som helles i litt av gangen. 

• Hell den blandede massen tilbake i gryten og varm forsiktig opp til ca 84-85 grader under konstant omrøring. Bruk et termometer.

• Når kremen begynner å tykne, skal gryten tas av varmen. Hvis kremen får for høy temperatur, blir den heller eggerøre!

• La kremen trekke i 10-15 minutter, deretter skal den siktes tilbake i skålen. Sett den i kjøleskapet.

• Rør om av og til, inntil kremen er avkjølt.

• Når kremen er helt kald blendes den sammen med jordbær og mynteblader.

• Blend til du har en glatt ismasse.

• La ismassen kjøre i en ismaskin, inntil den blir kremete og fast i konsistensen.

• Legg deretter isen i fryseren frem til den skal serveres.

• Server til slutt isen med  STRAWBERRY & CREME (LAKRIDS BY BÜLOW) lakriskuler og litt frisk mynte på toppen.


TIPS: 

Du behøver ikke bruke en ismaskin. Du kan i steden legge isen i en skål og sette den i fryseren. Bruk deretter en visp og rør i massen hvert kvarter inntil massen begynner å få en fast konsistens.