Fri frakt i Norge og EU på bestillinger over 600 kr.
Oppskrifter

Dark love cake

Maja Vase, 10.04.2024
Dark love cake
Ingredienser
80 g havrekjeks
1 ½ ts rålakrispulver
1 klype salt
40 g smør
280 g hvit sjokolade av god kvalitet
350 ml kremfløte
50 ml yuzusaft
9 blader husblas
50 ml limesaft
250 g sukker
100 g kefir
50 ml vann
150 g glukosesirup
Spiselig sort kullpulver
Spiselig gullstøv
DARK LOVE

Instruksjoner 

Gled deg til søt hvit sjokoladeganache og deilig syrlig yuzumousse på en knasende og salt lakriskjeksbunn. Øverst ligger en knallsort og speilblank glasur med fine gulltråder og DARK LOVE som gjemmer seg i mørket.

Antall: 8 personer 

Lakriskjeksbunn: 

• 80 g havrekjeks • 1/2 ts rålakrispulver • 1 klype salt • 40 g smør 

Ha kjeksene i en frysepose, og knus dem til smuler med et kjevle. Ha kjekssmuler, lakrispulver og salt i en skål. Smelt smøret, og rør det i. Fordel kjeksmassen i en kakering (14 cm i diameter) plassert på et skjærebrett med bakepapir, og trykk den godt sammen med fingrene. Ha kjeksbunnen i fryseren mens du lager ganachen. 

Hvit sjokoladeganache:

• 130 g hvit sjokolade av god kvalitet • 50 ml kremfløte • 15 ml yuzusaft 

Smelt sjokoladen i en skål over et vannbad, og ta skålen av varmen. Bring fløten til kokepunktet i en liten gryte, og hell den over sjokoladen mens du rører i midten av skålen med en slikkepott. Fortsett med å røre til ganachen samler seg og blir fin og blank. Smak til med yuzusaft, og stavmikser. Fordel ganachen over kjeksbunnen i kakeringen, og sett bunnen tilbake i fryseren. 

Yuzumousse: 

• 3 blader husblas • 35 ml yuzusaft • 50 ml limesaft • 100 g sukker • 200 ml kremfløte • 100 g kefir 

Bløt husblasen i kaldt vann. Bring yuzusaft, limesaft og sukker til kokepunktet i en liten gryte, og ta gryten av varmen. Vri husblasen fri for vann, og rør den ut i den varme sirupen. La sirupen kjøle seg ned til den er håndvarm. Pisk fløten til lett skum i en stor skål. Vend først kefiren i den håndvarme sirupen, og deretter forsiktig fløteskummet. Fordel moussen i en silikonform (16 cm i diameter), og trykk forsiktig den frosne kjeksbunnen ned i (med bunnen vendt opp). Sett moussekaken i fryseren natten over. 

Sjokoladeglasur: 

• 6 blader husblas • 150 g hvit sjokolade • 100 ml kremfløte • 50 ml vann • 150 g sukker • 150 g glukosesirup • 1 ts rålakrispulver • spiselig sort kullpulver 

Bløt husblasen i kaldt vann. Hakk sjokoladen fint, og ha den i en plastkanne. Bring fløte, vann, sukker, glukosesirup, rålakrispulver og kullpulver til kokepunktet i en gryte, og ta gryten av varmen. Vri husblasen fri for vann, og rør den ut i den varme massen. Hell massen over sjokoladen, og stavmiks glasuren. Dekk overflaten med film, og la den kjøle seg ned til ca. 35 grader. Plasser den frosne kaken på et lite glass (med et fat under), og hell den ca. 35 grader varme glasuren ut over kaken. La kaken tine på et fat i kjøleskapet i minst 3 timer. 

Pynt:

• Spiselig gullstøv • DARK LOVE 

Dekorer med gullstøv og DARK LOVE rett før servering. 

Tips: 

Saften fra den japanske sitrusfrukten, yuzu, kan kjøpes i spesialbutikker og i noen kinesiske supermarkeder. Alternativt kan den erstattes med sitron- eller limesaft.