Ingredienser
80 g havrekjeks |
1 ½ ts rålakrispulver |
1 klype salt |
40 g smør |
280 g hvit sjokolade av god kvalitet |
350 ml kremfløte |
50 ml yuzusaft |
9 blader husblas |
50 ml limesaft |
250 g sukker |
100 g kefir |
50 ml vann |
150 g glukosesirup |
Spiselig sort kullpulver |
Spiselig gullstøv |
DARK LOVE |
Instruksjoner
Gled deg til søt hvit sjokoladeganache og deilig syrlig yuzumousse på en knasende og salt lakriskjeksbunn. Øverst ligger en knallsort og speilblank glasur med fine gulltråder og DARK LOVE som gjemmer seg i mørket.
Antall: 8 personer
Lakriskjeksbunn:
• 80 g havrekjeks • 1/2 ts rålakrispulver • 1 klype salt • 40 g smør
Ha kjeksene i en frysepose, og knus dem til smuler med et kjevle. Ha kjekssmuler, lakrispulver og salt i en skål. Smelt smøret, og rør det i. Fordel kjeksmassen i en kakering (14 cm i diameter) plassert på et skjærebrett med bakepapir, og trykk den godt sammen med fingrene. Ha kjeksbunnen i fryseren mens du lager ganachen.
Hvit sjokoladeganache:
• 130 g hvit sjokolade av god kvalitet • 50 ml kremfløte • 15 ml yuzusaft
Smelt sjokoladen i en skål over et vannbad, og ta skålen av varmen. Bring fløten til kokepunktet i en liten gryte, og hell den over sjokoladen mens du rører i midten av skålen med en slikkepott. Fortsett med å røre til ganachen samler seg og blir fin og blank. Smak til med yuzusaft, og stavmikser. Fordel ganachen over kjeksbunnen i kakeringen, og sett bunnen tilbake i fryseren.
Yuzumousse:
• 3 blader husblas • 35 ml yuzusaft • 50 ml limesaft • 100 g sukker • 200 ml kremfløte • 100 g kefir
Bløt husblasen i kaldt vann. Bring yuzusaft, limesaft og sukker til kokepunktet i en liten gryte, og ta gryten av varmen. Vri husblasen fri for vann, og rør den ut i den varme sirupen. La sirupen kjøle seg ned til den er håndvarm. Pisk fløten til lett skum i en stor skål. Vend først kefiren i den håndvarme sirupen, og deretter forsiktig fløteskummet. Fordel moussen i en silikonform (16 cm i diameter), og trykk forsiktig den frosne kjeksbunnen ned i (med bunnen vendt opp). Sett moussekaken i fryseren natten over.
Sjokoladeglasur:
• 6 blader husblas • 150 g hvit sjokolade • 100 ml kremfløte • 50 ml vann • 150 g sukker • 150 g glukosesirup • 1 ts rålakrispulver • spiselig sort kullpulver
Bløt husblasen i kaldt vann. Hakk sjokoladen fint, og ha den i en plastkanne. Bring fløte, vann, sukker, glukosesirup, rålakrispulver og kullpulver til kokepunktet i en gryte, og ta gryten av varmen. Vri husblasen fri for vann, og rør den ut i den varme massen. Hell massen over sjokoladen, og stavmiks glasuren. Dekk overflaten med film, og la den kjøle seg ned til ca. 35 grader. Plasser den frosne kaken på et lite glass (med et fat under), og hell den ca. 35 grader varme glasuren ut over kaken. La kaken tine på et fat i kjøleskapet i minst 3 timer.
Pynt:
• Spiselig gullstøv • DARK LOVE
Dekorer med gullstøv og DARK LOVE rett før servering.
Tips:
Saften fra den japanske sitrusfrukten, yuzu, kan kjøpes i spesialbutikker og i noen kinesiske supermarkeder. Alternativt kan den erstattes med sitron- eller limesaft.