CUPCAKES MED SJOKOLADE OG GULL-LAKRIS

LAKRIDS BY BÜLOW
LAKRIDS BY BÜLOW

LAKRIDS BY BÜLOW

Ingredienser

  • 1 ½ dl usøtet kakaopulver
  • 3 ½ dl hvetemel
  • 3 ½ dl sukker
  • 1 ½ ts natron
  • ¾ ts bakepulver
  • ¾ ts salt
  • 2 store egg
  • 2 ss Raw Liquorice Powder eller Salty Liquorice Syrup
  • 1 ½ dl varm kaffe
  • 1 ½ dl skummet kulturmelk
  • 3 ss smaksnøytral olje
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 200 g usaltet smør (romtemperert)
  • 4 dl melis - siktet
  • 200 g hvit sjokolade
  • smeltet og avkjølt
  • 200 g Philadelphia
  • 2 ss Raw Liquorice Powder
  • 1 ts vaniljeekstrakt

Estimert tid

    Instruksjoner

    Oppskriften er laget av Manuela Kjeilen, som står bak bloggen passionforbaking.com

    Cupcakes:

    • 1 ½ dl usøtet kakaopulver • 3 ½ dl hvetemel • 3 ½ dl sukker • 1 ½ ts natron • ¾ ts bakepulver • ¾ ts salt • 2 store egg • 2 ss Raw Liquorice Powder eller Salty Liquorice Syrup • 1 ½ dl varm kaffe • 1 ½ dl skummet kulturmelk • 3 ss smaksnøytral olje • 1 ts vaniljeekstrakt

    Forvarm ovnen din til 175 °C. Klargjør papirformer til cupcakes i en muffinsstekeform, og sett til siden. Pisk kakaopulver, mel, sukker, natron, bakepulver, rålakrispulver/lakrissirup og salt sammen i en stor skål. Tilsett egg, varm kaffe, skummet kulturmelk, olje, vanilje og pisk blandingen glatt i ca. 3 minutter. Skrap jevnlig sidene og bunnen for å sikre at alt er blandet godt sammen. Fordel deigen likt mellom formene. Fyll hver form 2/3 opp. Bak i cirka 20 minutter eller til overflaten hopper tilbake ved berøring. Roter formen hvis nødvendig. Plasser kakene på en bakerist og la dem kjøle helt ned

    Frosting med hvit sjokolade og lakris:

    • 200 g usaltet smør (romtemperert) • 4 dl melis, siktet • 200 g hvit sjokolade, smeltet og avkjølt • 200 g Philadelphia • 2 ss Raw Liquorice Powder • 1 ts vaniljeekstrakt

    Pisk smør og melis lyst og luftig med en elektrisk pisk på medium styrke. Skru styrken ned på lav, legg til den smeltede, avkjølte sjokoladen, og pisk til en homogen masse. Pisk Philadelphia, rålakrispulver og vaniljeekstrakt til alt er luftig og blandet godt sammen. Putt frostingen på kakene med en sprøytepose og pynt til slutt med en Lakrids by Johan Bülow GOLD på toppen – som kronen på verket.