BLACK SNOWBALL MACARONS

Maja Vase
Maja Vase

Maja Vase

Ingredienser

  • 150 g flormelis
  • 150 g mandelmel
  • 1 ts spiselig sort kullpulver
  • 110 g eggehviter
  • 150 g sukker
  • 50 g vann
  • 150 g melkesjokolade av god kvalitet
  • 75 ml piskefløte
  • 75 ml salt lakrissirup
  • 1/3 ts spiselig sort kullpulver
  • Sort pepper

Estimert tid

    Instruksjoner

    Kokebokforfatteren Maja Vase har tryllet frem fine, franske makroner i kullsorte farger inspirert av BLACK SNOWBALL. 

    Fløyelsmyk og deilig salt lakridsganache lir her omfavnet av to sprøe, mandelsøte bunner. Resultatet er en liten smakseksplosjon fra de ingredienser som kjennetegner BLACK SNOWBALL: Lakris, salt og sort pepper.

    Antall: (30-40 makroner)

    Bund:

    • 150 g flormelis • 150 g mandelmel • 1 ts spiselig sort kullpulver • 110 g eggehviter • 150 g sukker • 50 g vann

    Sikt flormelis, mandelmel og kullpulver ned i en skål, og rør 55 g eggehviter i blandingen. Hell sukker og vann i kok i en liten gryte, og varm det opp til 118 grader. Pisk de resterende 55 g eggehviter stive i en skål, og hell den 118 grader varme sukkerlake i eggehvitene i en tynn stråle under konstant pisking. Pisk videre til marengsen er seig o blank og nesten avkjølet. Vend litt av marengsen i mandelblandingen og deretter forsiktig resten. Hell deigen i en sprøytepose med en liten rundt tylle og sprøyt små sirkler (3 cm i diameter) ut på en bakeplate med bakepapir. Bak bunnene i ca. 10 minutter ved 150 grader varmluft, og la dem avkjøle.

    Lakrisganache:

    • 150 g melkesjokolade av god kvalitet. • 75 ml piskefløte • 75 ml salt lakrissirup • 1/3 ts spiselig sort kullpulver • Sort pepper

    Smelt sjokoladen i en skål over vannbad, og ta skålen av varmen. Hell fløte, lakrissirup og kullpulver til kokepunktet i en liten gryte, og hell det over sjokoladen, mens du rører i midten av skålen med en slikkepott. Fortsett med å røre til ganachen samler seg og får en fin og blank overflate. Bland sammen ganachen med en stavmikser og sett den i kjøleskapet i et par timer til den har satt seg. Hell lakrisganachen i en sprøytepose med en liten rundt tylle og sprøyt ganachen ut på halvdelen av bunnene. Kvern en smule pepper utover. Sett kakene sammen med de resterende bunnene. Oppbevar de ferdige makronene i kjøleskapet inntil servering.

    Tips:

    Samle gjerne kakene et par dager før servering slik at bunnene og fyllet smelter sammen og får den rette, seige og bløte konsistensen. Hvis du ikke får tak i sort kullpulver, kan du bruke spiselig pulverfarge i stedet.