(10-15 pers.)
DETTE TRENGER DU
Kransekaken
• 750 g marsipan
• 225 g siktet melis
• 60 g pasteurisert eggehvite
• 6 ts Johan Bülow Fine Liquorice Powder
Pynt
• Spiselig gull (skal være godkjent til bruk i mat)
• Johan Bülow Raw Liquorice Powder
Eggehviteglasur
• 75 g siktet melis
• 30 g pasteurisert eggehvite
SÅNN GÅR DU FREM
Kransekaken
Elt marsipan, Fine Liquorice Powder og melis godt sammen (bruk evt. en elektrisk pisk med deigkrok).
Legg eggehviten i gradvis
Legg massen i kjøleskapet til den er fast og enkel å rulle. Forvarm ovnen til 190°C. Rull stenger av marsipanmassen. Hver stang skal lages 2 cm kortere enn den forrige (eksempelvis 8 cm, 6 cm, 4 cm osv.) Samle hver stang, så den danner en ring. Form stengene litt trekantet i toppen (hvis deigen klistrer, så dypp fingrene i kaldt vann). Gi deretter de trekantete toppene ett lett trykk med en stekeform eller et stort skjærebrett. Fortsett til massen er oppbrukt. Bak ringene i den forvarmede ovnen på en bakeplate med bakepapir (eller silikonplate) i 15 minutter. Når det er gått 15 min. settes en ekstra bakeplate under bakeplaten, som er i ovnen (dette for å unngå at bunnene bakes for mye). Ringene bakes ytterligere 5-10 min. Når ringene er avkjølt, skal de pyntes med glasur. Samle deretter ringene, så det dannes en kransekake. Pynt til slutt med Raw Liquorice Powder og gull.
Eggehviteglasur
Eggehvite og melis piskes godt sammen. Massen helles i en sprøytepose. Klipp et lite hull i posen og dekorer kransekaken.